U bevindt zich op de pagina: Home > Uitleg

Uitleg

Waarschijnlijk is de aankoop van uw auto, naast de aankoop van uw woning, een van de grotere investeringen.
Afgezien van het feit dat een auto al een relatief hoge afschrijving kent, wilt u deze investering goed en zorgvuldig onderhouden. Door een autodetailing ziet uw voertuig weer uit alsof het uit de showroom komt.

Daar waar een autowasserij of een autopoetsbedrijf uw kostbare auto vaak alleen een “cosmetische” behandeling geeft (men gebruikt zogenaamde fillers) die ná pakweg twee weken uitgewerkt zijn, doet CARDETAILING Limburg uw auto grondig detailen.
Carwash en autopoetsbedrijven doen aan oppervlakkige reiniging. Binnen een bepaalde tijd zoveel mogelijk voertuigen poetsen. Extra aandacht en extra tijd aan uw kostbare auto levert voor hun niets op.
Een grondig uitgevoerde detailing geeft uw voertuig voor langere tijd een optimale uitstraling en bescherming.
Wat gebeurt er met uw waardevolle auto als u deze door Cardetailing Limburg laat behandelen? CARDETAILING Limburg gebruikt hoogwaardige industriële producten. Deze producten zijn voor de cardetailing autobranche speciaal ontwikkeld en "state of the Art".

Wat wij doen, uiteraard in overleg met u, als uw auto aan CARDETAILING Limburg wordt overgedragen.

WASSEN
1) Voordat wij aan uw auto beginnen wordt het ergste en grofste vuil met een hogedrukreiniger van uw voertuig afgespoten.
2) Hierna wordt er een foam (schuim) over de auto heen gelegd. Deze foam werkt in op het nog niet verwijderde / vastzittende vuil. Nadat de foam zijn werk heeft gedaan wordt de auto wederom met hogedruk schoon gespoten.
3) Nu volgt het met de hand wassen van uw auto. Met een speciale shampoo en microvezel handschoen verwijderen we de laatste oppervlakkige vuilresten.

CLAYEN (kleien)
Het kleien van de auto is een zeer arbeidsintensieve behandeling die noodzakelijk is wanneer men besluit het voertuig te gaan polijsten. M.a.w. polijsten zonder dat de auto een klei behandeling heeft ondergaan is net zoiets als het paard achter de wagen spannen.
We kennen bij het clayen drie verschillende behandelingen. De “heavy” de “medium” en de “light” clay behandeling.

CLEANERWAX
Deze behandeling kan men uitvoeren als men nà het kleien niet het volledige proces van polijsten wil dóórlopen. Het toegepaste product zorgt in deze fase voor een combinatie van polish, glansversterking en wax.

POLISH (polijsten)
Doordat we bij het clayen de laatste vuilresten uit de “poriën” van de lak hebben gehaald, is de lak gereed om gepolijst te worden. Hiermee worden de “swirls” verwijdert. Swirls zijn hele lichte cirkelachtige krasjes. Ook lichte krassen kunnen met een drievoudige polish behandeling heel ver, zoniet helemaal, verwijdert worden.
Bedenk wel: Daar waar de kras zó diep is dat er geen lak meer zit, een polijst behandeling dit niet teniet kan doen.
Een mooie en goede polish behandeling maakt dat swirls en (lichte) krassen verdwijnen en laat geen hologrammen achter.

GLAZE (glansversterker)
De beschrijving zegt het al. Indien een glansversterker wordt opgebracht, brengt dit de lak tot leven. Bij toepassing op metallic of antraciet lakken ziet men de deeltjes in de lak als het ware zweven. Ook bij unikleuren is het effect ronduit prachtig, het is of men in een oneindige diepte kijkt.
Een glaze wordt voornamelijk toegepast bij auto’s met een donkere lakkleur.
Een glaze heeft een verbluffend effect op donker gekleurde voertuigen. Denk hierbij aan zwarte, donkergrijze, blauwe, oranje en rood gekleurde voertuigen.

SAELANT (verzegeling)
Na het polijsten en een eventuele glaze volgt het opbrengen van een verzegeling. De saelant sluit de “poriën” van de autolak. De opgebrachte saelant biedt een beschermingsduur van ongeveer 12 maanden. Deze biedt bescherming tegen weersinvloeden, pekel, zand(deeltjes), fijnstof, vogeluitwerpselen en insectenresten.
Laat onverlet dat b.v. vogeluitwerpselen op de autolak meteen met veel water verwijdert moeten worden.
 

GLASCOATING - QUARTZ (extreem verzegeling)
Deze "Quartz" coating van IGREENLOVER zorgt dat uw voertuig nog beter en langer beschermt is tegen de weersextremen van moeder natuur. Op de werking van deze coating geven wij 2 jaar garantie onder voorwaarde van een hydrofobische controle.

WAX
Uiteindelijk wordt er een wax opgebracht. Deze 100% carnaubawax biedt bescherming aan de lak. De Carnaubawax  werkt als een beschermende barrièrelaag die een harde UV-beschermende filmlaag over het lakoppervlak vormt en beschermt. De wax heeft een werkingsduur van ongeveer 6 maanden.

VELGEN
Vandaag de dag heeft bijna elke auto wel lichtmetalen velgen. Wegvuil en remresidu die zich aan de velg hechten laten de mooie velgen niet van hun beste kant zien.
De velgen ondergaan dus eveneens een “schoonheidsbehandeling”. De velgen worden met een ecologisch verantwoord reinigingsmiddel ingespoten. Na de inwerktijd worden de velgen met een ragborstel gereinigd en schoongemaakt. Hierna worden uw velgen voorzien van een rimwax.

BANDEN
Hoe vaak ziet men niet bij de amateurpoetser dat de wangen van de banden zijn ingewreven met wat wij “schoensmeer” noemen. Hoog glimmende bandenwangen.
Wij laten uw banden uitzien alsof ze nieuw uit het rek zijn gekomen. De wangen van uw banden krijgen hun natuurlijke rubber uitstraling terug.

RUITEN, TRIMS en RUBBERS
Als de zon onder een bepaalde hoek op uw autoruiten schijnt, schrikt u vaak van het waas dat zich op de binnenkant van de ruit heeft gezet.
Uw autoruiten worden weer superschoon, zowel binnen als buiten en vrij van waas.
Trims worden behandeld met een gel en krijgen weer hun mooie glimmende of matte uitstraling.
Rubbers worden behandeld met een specifiek rubberonderhoudsmiddel waardoor deze hun souplesse, levensduur en werking terug krijgen.

SPONNINGEN
De deur-, motorkap- en achterklepsponningen worden volledig schoongemaakt.

MOTOR
Ook het schoonmaken van de motor kunnen wij voor u uitvoeren. Dit doen wij absoluut NIET met hogedruk. Het gevaar dat men met hogedruk een keerring of pakking kapot spuit is zeker aanwezig. Motorreiniging voeren wij uit met een draaiende motor en gebeurt op eigen risico.